Drevo življenja – gravirano

25,00 

Drevo življenja je eden najpopularnejših univerzalnih simbolov, kateremu različne kulture sveta pripisujejo različen pomen. Kot simbol ne pripada samo eni kulturi ali religiji, saj je v resnici vseprisoten in tako, bolje rečeno, del vseh živih bitij. Graviran leseni simbol drevesa življenja s premerom 20 cm lahko uporabljate kot podstavek za vrč ali krožnik, s pomočjo priložene lepilne blazinice pa ga lahko pritrdite tudi na steno, kjer bo lepo popestril vsak kotiček vašega doma.

Kategorija:

Opis

Dolga zgodovina simbolike Drevesa življenja prečka številne kulture. Je eden najpopularnejših univerzalnih simbolov, kateremu različne kulture sveta pripisujejo različen pomen. Ima torej vseobsegajoče pomene, ki segajo čez mnoge ljudi. Kot simbol ne pripada samo eni kulturi ali religiji, saj je v resnici vseprisoten in tako, bolje rečeno, del vseh živih bitij. Kljub temu, da simbolu drevesa življenja različni ljudje pripisujejo raznolike pomene, obstaja šest idej s katerimi ga ljudje običajno povezujejo.

Medsebojno povezovanje

Drevo življenja največkrat simbolizira medsebojno povezanost vsega v vesolju. Pomeni skupnost in opominja, da nismo nikoli sami. Vedno imamo nekoga (ali nekaj) ob sebi, ki nam lahko pomaga na poti, nam pomaga preživeti.

Stabilnost, moč in rast

Korenine so tiste, ki drevesu dajejo stabilnost in ga tako prizemljujejo. Sporočajo nam, kako pomembno je vedeti, kje smo in kakšna je naša zgodovina. Poznanstva, izkušnje … vse nečemu služi in nas ohranja nad gladino. Prav tako simbolizira počasno, a vztrajno rast. Tudi najmogočnejši hrast začne svojo zgodbo kot nemočna rastlinica, ki bi jo lahko uničila že miška. A nenehno raste, kljubuje in na koncu postane mogočen očak. Enako velja za nas: nenehno je treba rasti, pri tem pa se ne ozirati samo na hitrost, ampak predvsem na trdnost.

Individualnost

Vsako drevo je edinstveno in to velja tudi za ljudi. Rodimo se podobni, a sčasoma razvijemo svoje značilnosti, po katerih se med seboj jasno ločimo.

Ponovno rojstvo in nesmrtnost

V jeseni drevesa izgubijo liste in za nekaj mesecev hibernirajo, vendar se spomladi prebudijo. Na ta način je drevo življenja simbol novega začetka življenja, pozitivne energije, dobrega zdravja in svetle prihodnosti. Na drugi strani s svojim opraševanjem in nenehnim ustvarjanjem novega življenja simbolizira nesmrtnost.

Plodnost in družina

S svojimi vejami prikazuje razvejanost družinskih vezi, s koreninami pa njeno stabilnost in začetke. Drevo ohranjajo močno njegove korenine, enako oporo nam daje družina, pa naj bo to biološka ali na novo ustvarjena. Na drugi strani mogočna in bujna krošnja simbolizira plodnost, zelenje pa vitalnost.

Mir in sproščenost

Kolikokrat ste že posedeli pod drevesom in umirjeno zadihali svež zrak? Nekaj je v njihovi energiji, ki nas popelje stran od težav in nam da nov zagon. Premika se počasi, šelestenje listov pa ustvari melodijo, ki pomirja.

Dodatne informacije

Vrsta izdelka

Drevo življenja

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Drevo življenja – gravirano”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja